Meggyes kevert
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 18 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
dióbél | 15 dekagramm | |
finomliszt | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 25 dekagramm | |
vanilincukor | 2 csomag | |
meggy | 30 dekagramm |
Desszertek: Meggyes kevert a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A Ramát először magában keverjük habosra, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját is. A cukrot beleszórjuk, majd habverővel intenzíven keverjük, míg kifehéredik, és a cukor is elolvad benne. Ez kb. 4-5 perc. A lisztet a sütőporral összekeverjük, az előzőekhez adjuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk vigyázva, nehogy összetörjük.
Egy kb. 22x30 centis tűzálló tálat vagy egy 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát Ramával kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk és a tészta tetejére rakosgatjuk. Ha fagyasztott és szobahőmérsékleten felengedett gyümölcsből vagy befőttből készítjük, mindig jól le kell csepegtetni. A diót durvára vágjuk és a meggyre szórjuk.
A vaníliás cukorral behintjük, azután előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) 15 percig, majd a sütés erősségét úgy 10 °C-kal csökkentve további 25 - 30 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, végül kb. 5x5 centis kockákra vágjuk. Meggy helyett cseresznyével, szilvával, sárgabarackkal vagy ribizlivel is készíthetjük.