Meggyes klafutis
Hozzávalók
A tésztához
porcukor | 125 gramm | |
---|---|---|
liszt | 60 gramm | |
tej | 2 dl | |
habtejszín | 0.8 dl | |
tojás | 3 darab | |
vaníliaaroma, vagy fél vaníliarúd | 1 teáskanál | |
magozott meggybefőtt | 1 pohár |
A tortaforma kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
Desszertek: Meggyes klafutis a sok
Elkészítés
Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjéjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, majd szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Félretesszük legalább 2 órára. Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.
Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk Ramával, majd lisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet. A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig, amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe meg nem szilárdul. Ez utóbbit villával ellenőrizhetjük. Mivel elég hamar megbarnul a teteje sütés közben, ezért én 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.