Feltöltve:

Meggyes klafutis

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor125 gramm
liszt60 gramm
tej2 dl
habtejszín0.8 dl
tojás3 darab
vaníliaaroma, vagy fél vaníliarúd1 teáskanál
magozott meggybefőtt1 pohár

A tortaforma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

Desszertek: Meggyes klafutis a sok

Elkészítés

1

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjéjét. Egy tálba tesszük a lisztet és a cukrot, majd apránként hozzáadva a tejet, a tejszínt és a tojássárgákat, majd szép simára keverjük. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Félretesszük legalább 2 órára. Nem kell hűtőbe tenni, de persze melegre se tegyük.

2

Egy kb. 25 cm átmérőjű tűzálló tálat kikenünk Ramával, majd lisztezzük. Szétterítjük benne a leszűrt és kinyomkodott meggybefőttet. A tojásfehérjéket felverjük, majd óvatos mozdulatokkal a tésztához keverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a meggyre.

3

Előmelegített sütőben, 200 fokon, légkeverésesen sütjük 25 percig, majd 180 fokon még 10-15 percen át, egészen addig, amíg a széle kissé elválik az edény falától, illetve a közepe meg nem szilárdul. Ez utóbbit villával ellenőrizhetjük. Mivel elég hamar megbarnul a teteje sütés közben, ezért én 15 perc után lefedtem fóliával, hogy meg ne égjen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem