Meggyes kocka
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 6 evőkanál | |
tej | 5 dl | |
finomliszt | 3 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
étcsokoládé | 14 dekagramm | |
darált dió | 5 dekagramm | |
vanilincukor | 1 csomag | |
meggy | 35 dekagramm |
Desszertek: Meggyes kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Hagyományos módon 6 tojásból, nagy tepsiben piskótát sütünk.
2
Közben a krémhez a lisztből a tejjel és a vaníliás cukorral sűrű krémet főzünk. Langyosra hűtjük. A puha Ramát a porcukorral kikeverjük, majd az apránként hozzáadott vaníliás krémmel és a dióval simára dolgozzuk.
3
A lecsöpögtetett meggyet beleforgatjuk, a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
4
A mázhoz valókat nem túl erős vízgőzre állítva fölolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, a tésztára simítjuk. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.