Meggyes krémes
Hozzávalók
Tészta
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
víz | 10 evőkanál | |
cukor | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
olaj | 8 evőkanál | |
meggy (befőtt is lehet) | 1 kevés |
krem
tej | 6 dl | |
---|---|---|
liszt | 7 evőkanál | |
cukor | 15 dekagramm | |
vaj vagy Rama sütőmargarin | 10 dekagramm | |
porcukor | 3 evőkanál | |
tejszínhab | 4 dl |
Desszertek: Meggyes krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a 10 evőkanál vízzel. Nem kell megijedni, ha a habverés tovább tart az átlagosnál, jó lesz az eredmény, az a lényeg hogy jó kemény habot verjünk és türelmes legyünk
A kapott masszához óvatosan hozzákeverjük a 8 evőkanál étolajat és az 5 tojássárgát, majd az átszitált 25 dkg lisztet és a fél sütőport.
Az így kapott tészta felét a tepsibe simítjuk, rakunk rá kimagozott meggyet, ízlés szerinti mennyiségben, majd rásimítjuk a tészta másik felét is, amibe időközben rakunk 1 evőkanál kakaóport és mehet a sütőbe.
Krém készítése: kb 2 dl tejben elkeverjük alaposan és csomómentesen a 7 evőkanál lisztet, valamint a 15 dkg cukrot. Miután csomómentesre elkevertük, hozzáadjuk a megmaradt 4 dl tejet és így feltesszük főni. Kb 10 percig főzzük a forrástól számítva, de kevergessük állandóan, mert könnyen leragad.
Az így kapott krémet lehűtjük. A vajat vagy a Rama sütőmargarint a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt, főzött krémhez keverjük mixer segítségével és teljesen simára keverjük a két krémet.
A krém tetejére tejszínhabot teszünk.
A tejszínhab tetejét meg lehet szórni kakaóval, amibe 1-2 csipet fahéjat is tehetünk.