Meggyes krémes
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Piskóta
Rama Vajas Íz | 1 darab |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
tojás | 4 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 50 dekagramm |
tej | 10 evőkanál |
sütőpor | 0.33 csomag |
kakaó | 2 evőkanál |
magozott meggy | 1 pohár |
krem
eper ízű pudingpor | 1 pohár |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 1 darab |
Tetejére
tortabevonó | 20 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 kávéskanál |
Desszertek: Meggyes krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A piskótához a Ramát a porcukorral, a tojással és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a sütőport. Az így elkészült tészta felét tepsibe tesszük, a másik felébe belekeverjük a kakaót.
2
Ráöntjük a sárga piskótára, megszórjuk a meggyel és 175 fokon kb. 30 percig sütjük.
3
Közben elkészítjük a krémet. Az eper ízű pudingot a meggylében sűrűre főzzük. Miután kihűlt, a porcukorral és a Ramával habosra keverjük.
4
A tortabevonót az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. A csoki dermedése után tálaljuk.