Meggyes-krémes szelet
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tejszín | 1 dl | |
kristálycukor | 20 dekagramm | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
magozott meggy | 25 dekagramm | |
kész téglalap alakú piskóta tortalap | 1 darab |
Desszertek: Meggyes-krémes szelet a sok Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Hozzákeverjük a Rama egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk.
2
A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk és rátesszük a másik lapot.
3
Meggyszemekkel és habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.