Meggyes-krémes szelet
Hozzávalók
citrom reszelt héja |
---|
A díszítéshez
tejszínhab | 1 darab |
---|
A tésztához
kakaópor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 20 dekagramm | |
tejszín | 1.75 dl | |
téglalap alakú piskóta tortalap | 1 darab | |
magozott meggy (használhatunk befőttet is) | 25 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
Desszertek: Meggyes-krémes szelet a sok Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Hozzákeverjük a Rama Vajas egyharmadát és lassú keverés mellett kihűtjük. A maradék Rama Vajast habosra keverjük, hozzáadjuk a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk. A piskótát két lapra vágjuk, az alsó lapot megkenjük a krémmel, a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk és rátesszük a másik lapot. Meggyszemekkel és habzsákból kinyomott tejszínhabbal díszítjük. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.