Meggyes krémes
Meggyes krémes
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 5 darab
    • víz - 10 evőkanál
    • cukor - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • liszt - 25 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • olaj - 8 evőkanál
    • meggy (befőtt is lehet) - 1 kevés

    krem

    • tej - 6 dl
    • liszt - 7 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • vaj vagy Rama sütőmargarin - 10 dekagramm
    • porcukor - 3 evőkanál
    • tejszínhab - 4 dl

    Elkészítés:

    1. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá a 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, valamint a 10 evőkanál vízzel. Nem kell megijedni, ha a habverés tovább tart az átlagosnál, jó lesz az eredmény, az a lényeg hogy jó kemény habot verjünk és türelmes legyünk
    2. A kapott masszához óvatosan hozzákeverjük a 8 evőkanál étolajat és az 5 tojássárgát, majd az átszitált 25 dkg lisztet és a fél sütőport.
    3. Az így kapott tészta felét a tepsibe simítjuk, rakunk rá kimagozott meggyet, ízlés szerinti mennyiségben, majd rásimítjuk a tészta másik felét is, amibe időközben rakunk 1 evőkanál kakaóport és mehet a sütőbe.
    4. Krém készítése: kb 2 dl tejben elkeverjük alaposan és csomómentesen a 7 evőkanál lisztet, valamint a 15 dkg cukrot. Miután csomómentesre elkevertük, hozzáadjuk a megmaradt 4 dl tejet és így feltesszük főni. Kb 10 percig főzzük a forrástól számítva, de kevergessük állandóan, mert könnyen leragad.
    5. Az így kapott krémet lehűtjük. A vajat vagy a Rama sütőmargarint a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt, főzött krémhez keverjük mixer segítségével és teljesen simára keverjük a két krémet.
    6. A krém tetejére tejszínhabot teszünk.
    7. A tejszínhab tetejét meg lehet szórni kakaóval, amibe 1-2 csipet fahéjat is tehetünk.