Meggyes krémmel töltött máktorta
Hozzávalók
Tészta
cukor | 1 bögre | |
---|---|---|
tojás | 1 egész | |
tej | 1 bögre | |
liszt | 1 bögre | |
darált mák | 1 bögre | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
magozott meggybefőtt | 1 pohár | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
tej | 0.5 dl | |
konyakmeggy aroma (elhagyható) | 1 evőkanál |
Desszertek: Meggyes krémmel töltött máktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a cukrot, a tojást és a tejet alaposan kikeverem, majd óvatosan hozzákeverem a sütőporos lisztet, végül belekeverem a mákot.
Ramával kikent, lisztezett sütőformába öntöm és kb. 30 perc alatt (tűpróbáig) készre sütöm. Ha kihűlt, háromfelé vágom.
A magozott meggybefőtt levét leszűröm, ez kb. 3,5 dl lesz. Tejjel 4 dl-re pótolom és felfőzöm a két pudingporral, majd lehűtöm. Közben a Ramát habosra keverem a porcukorral és a két masszát összedolgozom.
A kész krémmel megtöltöm a tortát úgy, hogy maradjon a tetejére is a krémből. A meggyeket is három felé osztom, hogy minden szintre jusson és még maradjon a tetejére díszítésnek is. Végül megszórtam egy kis darált mákkal, hogy mutatósabb legyen.