Meggyes lepény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
liszt | 25 dekagramm | |
meggy | 25 dekagramm |
Desszertek: Meggyes lepény a sok Lepény recept közül.
Elkészítés
1
A puha Ramát habosra keverjük a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral, majd belekeverjük egyesével a tojásokat. Két részletben hozzákeverjük egy fakanállal az előzetesen átszitált lisztet.
2
Egy 23x35cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát és megszórjuk gazdagon a kimagozott meggyel. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25 percig sütjük.
3
Akkor jó, ha már a gyümölcsök mellett is megsült a tészta. Miután langyosra hűlt, felszeleteljük. Porcukorral hintve, vagy anélkül tálaljuk.