Feltöltve:

Meggyes lepény

access_alarm 10
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
tojássárgája1 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

magozott meggy1 kilogramm
cukor10 dekagramm

A kenéshez

tojásfehérje1 darab

A szóráshoz

zsemlemorzsa1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál

Desszertek: Meggyes lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A meggyet keverjük el a cukorral egy tálban. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, amibe kevés cukrot szórunk. A lisztet a Ramával, a sóval, a maradék cukorral és a tojássárgával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a közben felfuttatott élesztős tejet és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kettévesszük és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána kinyújtjuk tepsi méretűre mindkettőt.

2. lépés

Az egyik lapot Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rászórjuk a lazán kinyomkodott cukros meggyet. A vaníliás cukrot összekeverjük a fahéjjal és meghintjük vele a meggyet. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és hideg sütőbe tesszük. 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem