Feltöltve:

Meggyes lepény

10
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt35 dekagramm
Ráma25 dekagramm
élesztő2 dekagramm
tej1 dl
tojássárgája1 darab
cukor2 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

magozott meggy1 kilogramm
cukor10 dekagramm

A kenéshez

tojásfehérje1 darab

A szóráshoz

zsemlemorzsa1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál

Desszertek: Meggyes lepény a sok Lepény recept közül.

Elkészítés

1

A meggyet keverjük el a cukorral egy tálban. Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, amibe kevés cukrot szórunk. A lisztet a Ramával, a sóval, a maradék cukorral és a tojássárgával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a közben felfuttatott élesztős tejet és annyi vízzel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Kettévesszük és hűtőbe tesszük 1 órára. Utána kinyújtjuk tepsi méretűre mindkettőt.

2

Az egyik lapot Ramával kikent és liszttel megszórt tepsibe tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával és rászórjuk a lazán kinyomkodott cukros meggyet. A vaníliás cukrot összekeverjük a fahéjjal és meghintjük vele a meggyet. Beborítjuk a másik tésztalappal. Megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk és hideg sütőbe tesszük. 170 fokon, kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem