Feltöltve:

Meggyes linzertorta

60
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

meggy (befőtt is lehet)30 dekagramm
víz (lehet a befőtt saját leve is, akkor kevesebb cukor is elegendő)1.5 dl
cukor10 dekagramm
keményítő6 dekagramm
Rama Vajas Íz5 dekagramm

Linzertészta

liszt30 dekagramm
porcukor10 dekagramm
Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás1 darab

Desszertek: Meggyes linzertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a porcukorral és a Ramaval elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztából lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk, majd kibéleljük vele a piteformát. A túlnyúló részeket levágjuk. A piteformába fektetett tészta alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb 30 perc alatt). Amíg a tészta sül, a levágott részeket összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és szíveket és csillagokat szúrunk ki belőle. Ezeket külön megsütjük (190°C, kb. 15 perc), és ezekkel díszítjük majd a pite tetejét.

2

A friss meggyet egy lábasban 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároljuk, de maradjon darabos, ne főzzük szét. (ha befőttet használunk, akkor elég csak felforralni) A maradék vizet a keményítővel elkeverve a meggyre öntjük, és besűrítjük. Végül a Ramat is belekeverjük. A kész tölteléket a kisült tésztára halmozzuk, majd rátesszük a kisült szívecskéket és csillagokat. A formában hagyjuk kihűlni, ezután kivehetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem