Meggyes linzertorta
Hozzávalók
Töltelék
meggy (befőtt is lehet) | 30 dekagramm |
---|---|
víz (lehet a befőtt saját leve is, akkor kevesebb cukor is elegendő) | 1.5 dl |
cukor | 10 dekagramm |
keményítő | 6 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm |
Linzertészta
liszt | 30 dekagramm |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm |
tojás | 1 darab |
Desszertek: Meggyes linzertorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a porcukorral és a Ramaval elmorzsoljuk, majd a tojással tésztává gyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztából lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk, majd kibéleljük vele a piteformát. A túlnyúló részeket levágjuk. A piteformába fektetett tészta alját villával megszurkáljuk, és 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütjük (kb 30 perc alatt). Amíg a tészta sül, a levágott részeket összegyúrjuk, ismét kinyújtjuk, és szíveket és csillagokat szúrunk ki belőle. Ezeket külön megsütjük (190°C, kb. 15 perc), és ezekkel díszítjük majd a pite tetejét.
A friss meggyet egy lábasban 2 evőkanál vízzel és a cukorral megpároljuk, de maradjon darabos, ne főzzük szét. (ha befőttet használunk, akkor elég csak felforralni) A maradék vizet a keményítővel elkeverve a meggyre öntjük, és besűrítjük. Végül a Ramat is belekeverjük. A kész tölteléket a kisült tésztára halmozzuk, majd rátesszük a kisült szívecskéket és csillagokat. A formában hagyjuk kihűlni, ezután kivehetjük.