Meggyes, mákos, almás pite
Hozzávalók
Tésztához
darált mák | 10 dekagramm | |
---|---|---|
finomliszt | 10 dekagramm | |
natúr joghurt (175 g) | 1 doboz | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
Rama olvasztva | 8 dekagramm | |
holland kakaópor | 1 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi |
Töltelékhez
alma | 30 dekagramm | |
---|---|---|
meggybefőtt lecsepegtetve | 1 pohár | |
Ráma | 1 evőkanál | |
méz | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
szegfűszeg | 1 csipetnyi | |
őrült fahéj | 1 csipetnyi |
Desszertek: Meggyes, mákos, almás pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálba simára keverjük, a torta formát kikenjük Ramával, majd lisztezzük és a tészta felét egyenletesen elkenjük benne.
Az almát meghámozzuk, szeletekre vágjuk, majd a Ramával, a meggyel, a mézzel és a fűszerekkel megpároljuk. Ha az ízek összeértek, leszűrjük és a gyümölcsöket még melegen a tésztára borítjuk, egyenletesen eloszlatjuk, majd a tészta másik felét rusztikusan elkenjük rajta.
Nem baj, ha nem borítja be teljesen a gyümölcs felületét, mert könnyebben tud majd távozni a gőz. 180 fokos, előre melegített sütőben először 20 percig sütjük, majd 160 fokra mérsékelve készre sütjük. Különleges és egyszerű finomság, ajánlom mindenkinek.