Feltöltve:

Meggyes-mákos zserbó (Rozsomák)

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához:

cukor8 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma30 dekagramm
tojássárgája3 darab
élesztő2.5 dekagramm
langyos tej1 dl
tejföl2 evőkanál
sütőpor1 csipetnyi
1 csipetnyi

Töltelék:

darált mák50 dekagramm
cukor30 dekagramm
tej, vagy a meggybefőtt leve3 dl
magozott meggybefőtt1 darab

Csokimáz

étcsokoládé, vagy tortabevonó10 dekagramm
étolaj0.5 dl

Desszertek: Meggyes-mákos zserbó (Rozsomák) a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt kevés langyos tejben egy jó csipet cukorral felfuttatom.

2

A lisztbe belekeverem a csipet sót, a sütőport, valamint a cukrot és hozzámorzsolom a Ramát.

3

A felfutott élesztővel, a tejföllel és a tojássárgákkal linzertészta jellegű tésztát gyúrok és 3 részre osztom.

4

A tejet felteszem főzni a cukorral, vagy a meggylével (cukor ízlés szerint még mehet bele) és amikor már forr, összekeverem a mákkal, majd kihűtöm.

5

Tepsi méretűre kinyújtom az egyik tésztacipót, és a tepsibe teszem, egyenletesen elosztom rajta a töltelék felét, meg a darabolt meggybefőttet. Erre kerül a következő kinyújtott lap és a töltelék másik fele, valamint a maradék meggy és ismét tésztalap a tetejére.

6

Kelesztem langyos helyen fél órát. Megszurkálom a tetejét villával (kb. 10 helyen) és előmelegített sütőben megsütöm.

7

A mázhoz a tortabevonót az olajjal gőz fölött állandóan kevergetve felolvasztom, majd a sütemény tetejére öntöm. Másnap szeletelem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem