Az élesztőt kevés langyos tejben egy jó csipet cukorral felfuttatom.
A lisztbe belekeverem a csipet sót, a sütőport, valamint a cukrot és hozzámorzsolom a Ramát.
A felfutott élesztővel, a tejföllel és a tojássárgákkal linzertészta jellegű tésztát gyúrok és 3 részre osztom.
A tejet felteszem főzni a cukorral, vagy a meggylével (cukor ízlés szerint még mehet bele) és amikor már forr, összekeverem a mákkal, majd kihűtöm.
Tepsi méretűre kinyújtom az egyik tésztacipót, és a tepsibe teszem, egyenletesen elosztom rajta a töltelék felét, meg a darabolt meggybefőttet. Erre kerül a következő kinyújtott lap és a töltelék másik fele, valamint a maradék meggy és ismét tésztalap a tetejére.
Kelesztem langyos helyen fél órát. Megszurkálom a tetejét villával (kb. 10 helyen) és előmelegített sütőben megsütöm.
A mázhoz a tortabevonót az olajjal gőz fölött állandóan kevergetve felolvasztom, majd a sütemény tetejére öntöm. Másnap szeletelem.