Feltöltve:

Meggyes méteres kalács, kicsit másképpen

25
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
porcukor26 dekagramm
liszt26 csapott mokkáskanál
víz1 dl
olaj1 dl
sütőpor1 darab
meleg víz1 evőkanál
kakaó2 evőkanál
üveg meggy2.5 dl

A krémhez

puncs ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A mázhoz

tortabevonó0.5 tábla

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

Desszertek: Meggyes méteres kalács, kicsit másképpen a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tojások sárgáját a porcukorral habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőport és a lisztet, majd ezeket is jól összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a sűrű tésztához.

2

Ramával kikenjük és lisztezzük a tepsit, de lehet sütőpapírt is használni. A kikevert tésztának a 2/3-ad részét beleöntjük a tepsibe. A maradék 1/3-ad tésztába belekeverjük a meleg vizet és a kakaót.

3

A kakaós részt belecsurgatjuk a sárga tésztába, márványosan. A meggyet beledobáljuk a tésztába, ezután berakjuk az előmelegített sütőbe. A tésztát tűpróbáig sütjük.

4

A pudingot megfőzzük a tejjel, a porcukrot a Ramával habosra keverjük. Ha kihűlt a pudingos krém, akkor belekeverjük a Ramás krémet. Ebből egy könnyű, habos krémet kapunk. Ha kihűlt a tészta, a krémet rákenjük a tetejére.

5

A krém tetejére a felolvasztott fél tortabevonót csöpögtetjük. Hűtőbe rakjuk 1 órára, utána pedig kockákra, vagy téglalap alakúra szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem