Meggyes-mézes krémes
Hozzávalók
A töltelékhez
cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
tej | 0.75 liter | |
búzadara | 4 evőkanál | |
meggy | 2 marék | |
vaníliás cukor | 3 csomag | |
rum | 1 dl |
A tésztához
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
méz | 3 evőkanál | |
tej | 4 evőkanál | |
cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 60 dekagramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
A mázhoz
cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
kakaópor | 2 dekagramm | |
Ráma | 3 dekagramm | |
víz | 3 evőkanál |
Desszertek: Meggyes-mézes krémes a sok Mézes-krémes recept közül.
Elkészítés
A tésztához tegyük egy lábasba a Ramát, a mézet, a tejet és a cukrot. Forrósítsuk addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé hűlni, majd keverjük hozzá a tojásokat.
A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd dolgozzuk a mézes masszához. Gyúrjuk jól össze, majd osszuk 4 felé. A cipókat nyújtsuk ki vékonyra és egyenként borítsuk sütőpapírral fedett sütőlemezre, majd sütőben 140 fokon pár perc alatt süssük meg.
A töltelékhez tegyük egy keverőtálba a Ramát, szórjuk rá a cukrot, majd elektromos habverővel keverjük habosra. A tejet öntsük egy lábasba és a búzadarát főzzük meg benne. Ha elkészült, keverjük hozzá a cukros Ramát. Ízesíthetjük vaníliás cukorral és rummal.
A töltelékkel kenjük meg az első lapot, majd tegyük rá a második lapot, aminek a tetejére tegyük a meggyet. A harmadik lapot helyezzük rá és kenjük meg a maradék krémmel, majd végül tegyük rá a negyedik lapot.
Készítsük el a mázat. A mázhoz öntsünk 3 evőkanálnyi vizet egy lábasba, szórjuk bele a kakaót, a cukrot és a Ramát. Addig főzzük, amíg szép sima nem lesz, majd rásimítjuk a sütemény tetejére. Ha a máz megdermedt, felszeleteljük.