Meggyes piskóta
Meggyes piskóta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 10 evőkanál
  • liszt - 8 evőkanál
  • tojás - 10 darab
  • étkezési keményítő - 2 evőkanál
  • sütőpor - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • meggy - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tojások sárgáit a cukorral és a vaníliás cukorral habosra, szinte fehéredésig keverem, majd hozzászitálom a sütőporos, keményítős lisztet, végül a nagyon keményre felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt, Ramával kikent, kilisztezett tepsibe öntöm, tetejére ízlés szerinti mennyiségű magozott meggyet szórok. Ha kisült porcukorral megszórom. A sütőt 20 percig ne nyissuk ki, hogy ne essen össze a süti.