Meggyes piskóta (meggyes pite)
Hozzávalók
meggy | 300 gramm | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
porcukor | 250 gramm | |
liszt | 250 gramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
Sütéshez
Sütési idő | 40 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 170 ° |
Edény, sütő formája | Kb. 27x35cm-es tepsi, sütőpapírral kibélelve |
Desszertek: Meggyes piskóta (meggyes pite) a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra.
Egy 27x35cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A meggyet magozzuk ki és csepegtessük le.
A tojásokat válasszuk szét.
A Rama Vajas Ízt és a cukor 2/3-át keverjük habosra egy kézi mixerrel.
Keverjük bele egyenként a tojássárgákat is.
A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a cukros-tojásos-margarinos masszába.
Forgassuk bele a sütőporos lisztet is.
Öntsük a massza felét a tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett, kimagozott meggy felét, majd öntsük rá a maradék masszát. A tetejét is szórjuk meg gyümölccsel.
Süssük kb 35-40 percig, amíg szép aranybarna nem lesz (tűpróbával ellenőrizzük). Porcukorral meghintve tálaljuk.