Feltöltve:

Meggyes piskóta (meggyes pite)

60
Könnyű
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

meggy300 gramm
tojás5 darab
Rama Vajas Íz250 gramm
porcukor250 gramm
liszt250 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag

Sütéshez

Sütési idő 40 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája Kb. 27x35cm-es tepsi, sütőpapírral kibélelve

Desszertek: Meggyes piskóta (meggyes pite) a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra.
Egy 27x35cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A meggyet magozzuk ki és csepegtessük le.

2

A tojásokat válasszuk szét.
A Rama Vajas Ízt és a cukor 2/3-át keverjük habosra egy kézi mixerrel.
Keverjük bele egyenként a tojássárgákat is.


3

A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a cukros-tojásos-margarinos masszába.
Forgassuk bele a sütőporos lisztet is.

4

Öntsük a massza felét a tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett, kimagozott meggy felét, majd öntsük rá a maradék masszát. A tetejét is szórjuk meg gyümölccsel.

5

Süssük kb 35-40 percig, amíg szép aranybarna nem lesz (tűpróbával ellenőrizzük). Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem