Meggyes piskóta (meggyes pite)
Meggyes piskóta (meggyes pite)
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • meggy - 300 gramm
  • tojás - 5 darab
  • Rama Vajas Íz - 250 gramm
  • porcukor - 250 gramm
  • liszt - 250 gramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 170ºC-ra. Egy 27x35cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet magozzuk ki és csepegtessük le.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A Rama Vajas Ízt és a cukor 2/3-át keverjük habosra egy kézi mixerrel. Keverjük bele egyenként a tojássárgákat is.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a cukros-tojásos-margarinos masszába. Forgassuk bele a sütőporos lisztet is.
  4. Öntsük a massza felét a tepsibe, szórjuk rá a lecsepegtetett, kimagozott meggy felét, majd öntsük rá a maradék masszát. A tetejét is szórjuk meg gyümölccsel.
  5. Süssük kb 35-40 percig, amíg szép aranybarna nem lesz (tűpróbával ellenőrizzük). Porcukorral meghintve tálaljuk.

Sütéshez