Feltöltve:

Meggyes pite

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tejföl2 evőkanál
liszt40 dekagramm
búzadara3 evőkanál
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
őrölt fahéj1 teáskanál
tojássárga2 darab
meggy2 kilogramm
barna nádcukor12 dekagramm
citrom leve és reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

Meggyes pite elkészítés 1. lépés képe

A lisztet a sütőporral egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a nádcukrot, a tojássárgáját, a vajat kockára vágva, a tejfölt, a sót, a fél citrom levét és a reszelt héját. Az egészet addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll a tészta. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

2. lépés

Meggyes pite elkészítés 2. lépés képe

Míg a tészta pihen, addig a meggyet alaposan megmossuk, és kimagozzuk. Miután kimagoztuk, kinyomkodjuk a levét. Ha befőttből készítjük, akkor is kinyomkodjuk, és lecsepegtetjük, de kevesebb cukrot adunk hozzá, mivel a befőtt már cukrozott.

3. lépés

A tésztát miután eleget pihent, kivesszük a fóliából, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kétfelé vágjuk, és akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi mérete. A tepsi aljára szilikonlapot teszünk, vagy kibéleljük sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát lazán feltekerve a sodrófára, ráfektetjük a tepsire. A tésztát megszórjuk egy marék búzadarával, hogy legyen, ami felszívja a meggy még megmaradt levét, és ne ázzon el a tészta. Ezután rátesszük a kinyomkodott meggyet, megszórjuk a maradék búzadarával, a cukorral és a fahéjjal.

4. lépés

Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráfektetjük a meggy tetejére. Egy tojássárgájával lekenjük, és villával megszúrkáljuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.

5. lépés

Miután megsült, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk, a tetejét porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem