Meggyes Pite
Meggyes Pite
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 2 bögre
  • cukor - 1 dl
  • olaj - 1 dl
  • sütőpor - 1 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • kefír - 1 darab
  • tojás - 4 darab
  • meggy - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A meggyet kimagozzuk és becukrozzuk. (Egy éjszakát hagyjuk állni.) Reggel kinyomkodjuk a meggy levét.
  2. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától két külön tálba. A tojássárgáját a cukorral kikeverjuk, majd hozzádjuk a lisztet, a kefírt, a vaníliás cukrot és a sütőport.
  3. A tojásfehérjét jó keményre felverjük, és a kemény habot hozzáadjuk a tésztához.
  4. Kikenünk egy közepes nagyságú tepsit Ramával, és egy kis lisztet szórunk rá. Beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyet egységesen, majd előmelegített sütőben, kb. 150 fokon, 20 percig sütjük. Sütés közben figyeljük a tésztát, ha még nem sült meg teljesen, tovább sütjük.