Meggyes sütemény
Hozzávalók
Tésztához
Ráma | 10 dekagramm | |
---|---|---|
finom liszt | 20 dekagramm | |
porcukor | 8 dekagramm | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
tojás | 1 darab |
Töltelékhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 3 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
tejföl | 2 pohár | |
kimagozott meggy | 25 dekagramm |
Öntethez
meggykompótlé | 500 milliliter | |
---|---|---|
tortazselé | 2 csomag |
Desszertek: Meggyes sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, majd egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.