Meggyes szívtorta fondant bevonattal
Meggyes szívtorta fondant bevonattal
  • timer150 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • liszt - 20 dekagramm
    • sütőpor - 1 darab
    • kristálycukor - 20 dekagramm
    • víz - 5 evőkanál
    • tojás - 6 darab

    Ezen kívül

    • meggybefőtt - 1 darab

    Vaníliás krémhez

    • reszelt citromhéj - 1 kevés
    • vaniliaaroma - 1 üvegcse
    • porcukor - 250 gramm
    • Ráma - 250 darab
    • tej - 2 dl
    • liszt - 60 gramm

    Fondanthoz

    • zselatin - 1 evőkanál
    • piros ételfesték - 1 kevés
    • porcukor - 70 dekagramm
    • méz - 2 evőkanál
    • Ráma - 1 evőkanál
    • víz - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Az első feladatunk a fondant elkészítése: fél kg porcukrot beleteszünk 1 tálba, a zselatint elkeverjük a vízzel és lassú tűzön felmelegítjük, majd amikor már forró, hozzáadjuk a mézet és a Ramát. Ezt addig keverjük amíg teljesen el nem olvad benne a Rama. Ekkor piros színű ételfestékkel színezzük a kívánt színárnyalatra. A felfőzött zselatinos keveréket hozzáöntjük a porcukorhoz, kanállal szépen dolgozzuk és közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Amikor már nem tudjuk keverni, kézzel dolgozzunk, porcukorral meghintett deszkán. Gyúrni kell addig, ameddig még ragad és folyamatosan adagolni hozzá a porcukrot. Ha már nem ragad a kezünkhöz, akkor zacskóba tesszük és a hűtőben hűtjük 24 órát. Piskótát sütünk, lehetőleg szív alakú tortaformában a leírás szerint. Amíg sül a piskóta elkészítjük a krémet: 60 g lisztet elkeverünk 2 dl hideg tejjel, majd sűrű keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukrot és a Ramát, valamint a vanília aromát ízlés szerint. Aki szereti a citromhéjat, tehet bele. Csomómentesre kell keverni. Ha kihűlt a piskóta, megtöltöm a vaníliás krémmel, majd megszórom a meggyel. Hagyjunk krémet a külsejére is. A külsejét is be kell vonni a krémmel. Bevonás után picit hűtőbe tesszük, majd enyhén porcukros nyújtódeszkán kinyújtjuk a fondantot és ráillesztjük a tortára, szépen rásimítgatjuk. Tetszés szerint lehet díszíteni, én rózsával és ehető gyöngyökkel díszítettem.