Meggyes-tejfölös szelet
Hozzávalók
kimagozott meggy | 75 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
tej | 2 dl | |
puha Rama | 12.5 dekagramm | |
cukor | 12 dekagramm | |
liszt | 25 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
A tetejére
tejföl | 4 dl | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
cukor | 8 dekagramm | |
vaníliakivonat vagy vaníliás cukor | 1 pohár |
Desszertek: Meggyes-tejfölös szelet a sok
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy közepes tepsit, kb. 20x30 cm-es kibélelünk sütőpapírral.
2
A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük, majd beleöntjük a kibélelt tepsibe és rászórjuk a meggyet.
3
A tetejére valókat gyorsan összekeverjük (tejföl + cukor + tojás + vanília) és ráöntjük a meggyre.
4
Az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.