Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta
Hozzávalók
Tésztához
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
cukor | 8 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm | |
darált dió | 4 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál |
Krémhez
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 4 dl | |
hideg tejszín | 6 dl | |
Dr. Oetker Habfixáló | 1 csomag | |
vanillincukor | 1 csomag | |
meggybefőtt | 30 dekagramm |
Díszítéshez
csokoládéforgács | 1 darab | |
---|---|---|
meggy | 1 darab | |
kandírozott narancshéj | 1 kevés |
Desszertek: Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat a cukorral és a Rama Vajaz ízzel gépi habverővel felverjük, a lisztet a kakaóporral és a dióval elkeverjük, majd a habba forgatjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben 3 db tortakarika-méretű piskótalapot sütünk belőle, és hagyjuk kihűlni. (A 3 vékony lap hamarabb kisül, mint egy vastag piskótatortalap.) A pudingport a cukorral és kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, és besűrítjük a péppel. Az elkészült pudingot tányérra kiterítjük hűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a hab felét a pudinggal óvatosan összekeverjük (a többi a díszítéshez kell majd). A vaníliás krémet nyomózsákba töltjük, az egyik piskótalapot a tortakarikába helyezzük, és körkörösen rányomjuk úgy, hogy a meggyszemeknek maradjon hely a krémcsíkok között. Majd a következő lapot ráhelyezzük, és így rétegezzük tovább. Rétegezés után az oldalát megkenjük a maradék habbal, és csokoládédarát tapasztunk rá. A tetejét tejszínhabbal és meggyel díszíthetjük.