Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta rolettivel
Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta rolettivel
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tej - 2 dl
    • meggybefőtt (magozott) - 30 dekagramm
    • vanillincukor - 1 csomag
    • Dr. Oetker Habfixáló - 1 csomag
    • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
    • hideg cukrászhab (HuLaLa) - 6 dl
    • meggylé (a meggybefőtt leve) - 2 dl
    • Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű - 1 csomag

    A díszítéshez

    • roletti - 1 darab
    • kimagozott meggy - 1 adag

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • darált dió - 4 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm
    • cukor - 8 dekagramm
    • tojás - 4 darab

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a cukorral és a Rama Vajas ízzel gépi habverővel felverjük, a lisztet a kakaóporral és a dióval elkeverjük, majd a habba forgatjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben 3 db tortakarika-méretű piskótalapot sütünk belőle, és hagyjuk kihűlni. (A 3 vékony lap hamarabb kisül, mint egy vastag piskótatortalap.)
    2. A pudingport a cukorral és kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet és a meggylét felforraljuk, és besűrítjük a péppel. Az elkészült pudingot tányérra kiterítjük hűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a hab felét a pudinggal óvatosan összekeverjük, és hozzáadjuk a Vajas ízt is (a többi a díszítéshez kell majd).
    3. A vaníliás krémet nyomózsákba töltjük, az egyik piskótalapot a tortakarikába helyezzük, és körkörösen rányomjuk úgy, hogy a meggyszemeknek maradjon hely a krémcsíkok között. Majd a következő lapot ráhelyezzük, és így rétegezzük tovább. Rétegezés után az oldalát megkenjük a maradék habbal, és roletti rudakat tapasztunk rá. A tetejét meggyel díszíthetjük.