Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta
Meggyes-tejszínes vaníliakrém-torta
  • timer70 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
    • tojás - 4 darab
    • cukor - 8 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm
    • darált dió - 4 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál

    Krémhez

    • Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű - 1 csomag
    • tej - 4 dl
    • hideg tejszín - 6 dl
    • Dr. Oetker Habfixáló - 1 csomag
    • vanillincukor - 1 csomag
    • meggybefőtt - 30 dekagramm

    Díszítéshez

    • csokoládéforgács - 1 darab
    • meggy - 1 darab
    • kandírozott narancshéj - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A tojásokat a cukorral és a Rama Vajaz ízzel gépi habverővel felverjük, a lisztet a kakaóporral és a dióval elkeverjük, majd a habba forgatjuk, és 180 C-ra előmelegített sütőben 3 db tortakarika-méretű piskótalapot sütünk belőle, és hagyjuk kihűlni. (A 3 vékony lap hamarabb kisül, mint egy vastag piskótatortalap.) A pudingport a cukorral és kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet felforraljuk, és besűrítjük a péppel. Az elkészült pudingot tányérra kiterítjük hűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a hab felét a pudinggal óvatosan összekeverjük (a többi a díszítéshez kell majd). A vaníliás krémet nyomózsákba töltjük, az egyik piskótalapot a tortakarikába helyezzük, és körkörösen rányomjuk úgy, hogy a meggyszemeknek maradjon hely a krémcsíkok között. Majd a következő lapot ráhelyezzük, és így rétegezzük tovább. Rétegezés után az oldalát megkenjük a maradék habbal, és csokoládédarát tapasztunk rá. A tetejét tejszínhabbal és meggyel díszíthetjük.