Meggyes torta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
tejföl | 1 pohár | |
porcukor | 10 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tej | 1 evőkanál |
A töltelékhez
magozott meggybefőtt | 2 pohár | |
---|---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál | |
búzadara | 8 evőkanál |
Desszertek: Meggyes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ketté osztjuk és elnyújtjuk.
2
A töltelékhez valókat állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük.
3
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (20x30) nyújtjuk az egyik tésztalapot. Ráöntjük a még forró, meggysűrítményt, majd a tetejére igazítjuk a másik tésztalapot, és a tetejét megkenjük egy felvert tojással.
A tepsit lefedjük alufóliával. Így sütjük kb. 10 percig (hőlégkeveréses sütőben). Majd levesszük róla a fóliát és további 30 percig sütjük.
Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.