Meggyes-túrós szelet
Meggyes-túrós szelet
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 25 dekagramm
  • porcukor - 25 dekagramm
  • tehéntúró - 25 dekagramm
  • tej - 4 dl
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 2 púpos kávéskanál
  • Ráma - 10 dekagramm
  • kimagozott meggybefőtt - 1 pohár
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • Rama a kenéshez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
  2. A tepsi alját és oldalát kikenjük Ramával és beleszórjuk a lisztes keverék felét.
  3. A túrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a lecsepegtetett meggyszemeket elrendezzük rajta és a tetejére ráhintjük a megmaradt lisztes keveréket.
  4. A tojásokat habosra felverjük és a tejjel összekeverjük. Ezt egyenletesen rálocsoljuk a tésztára. A tetejére a kis kockákra vágott Ramát szintén egyenletesen elosztjuk.
  5. Előmelegített sütőben először erős lángon, majd 10 perc után kisebb lángon, kb. 30 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kihűlt, kockákra vágjuk és kész.