Meggyes túrótorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
tejszín | 2 dl | |
túró | 20 dekagramm | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
zselatin | 1 csomag | |
porcukor | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
meggy | 30 dekagramm | |
habfixáló | 1 csomag |
Desszertek: Meggyes túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés

1
A tortaalaphoz a sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. Ramával kikenjük, és kilisztezzük a tortaformát. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. Sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.