Meggyes túrótorta
Meggyes túrótorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • liszt - 15 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • túró - 20 dekagramm
  • sütőpor - 2 teáskanál
  • zselatin - 1 csomag
  • porcukor - 5 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • meggy - 30 dekagramm
  • habfixáló - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A tortaalaphoz a sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. Ramával kikenjük, és kilisztezzük a tortaformát. A Ramát a porcukorral simára keverjük, majd a fenti sorrendben egyenként beledolgozzuk a többi hozzávalót is. A tésztát sütőformába kanalazzuk, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van-e. Sütőrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a tejszínből kemény habot verünk a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a habfixálóval. A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túróba. Majd a krémet a piskótára kenjük.
  3. A tejszínt óvatosan beleforgatjuk a túróba. Majd a krémet a piskótára kenjük.. A tetején elosztjuk a gyümölcsöt a torta tején, elkészítjük a zselatint a csomagolásán található leírás szerint és a tetejére kanalazzuk.