Feltöltve:

Meggyes ujjlenyomat süti

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Laktózmentes Rama sütőmargarin115 gramm
Cukor65 gramm
Tojás1 darab
Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília1 teáskanál
Liszt135 gramm
1 csipetnyi
pirított, aprított dió100 gramm
meggylekvár50 gramm
rum (opcionális) teáskanál

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Alternatív étrend

Laktózmentes

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 175°C-ra, a sütőlemezre tegyünk sütőpapírt.
A tojásokat válasszuk szét.

2. lépés

A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját (a fehérjét tegyük félre egy tálkába, később szükség lesz rá!), vanilia aromát és keverjük ezzel is simára.
Szitáljuk bele a sót, lisztet és gyúrjuk egyneművé.

3. lépés

A tojásfehérjét egy villával kissé verjük fel.
Az aprított diót is öntsük egy tálkába.
A tészta masszából formázzunk diónyi golyókat, amelyeket először forgassunk meg a tojásfehérjében, majd az aprított dióban és helyezzük a sütőlemezre.

4. lépés

Az ujjunkkal nyomjunk mindegyik golyó közepére egy-egy mélyedést. Ezeket a mélyedéseket még sütés előtt megtölthetjük egy-egy kanál meggylekvárral, de várhatunk ezzel a sütés utánig is - ízlés szerint. (A meggylekvárt ízesíthetjük egy fél teáskanálnyi rummal.)

5. lépés

Előmelegített sütőben süssük a kekszeket 12-15 percig.

Hozzászólások