Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília
- 1 teáskanál
Liszt
- 135 gramm
só
- 1 csipetnyi
pirított, aprított dió
- 100 gramm
meggylekvár
- 50 gramm
rum (opcionális)
- teáskanál
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175°C-ra, a sütőlemezre tegyünk sütőpapírt.
A tojásokat válasszuk szét.
A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját (a fehérjét tegyük félre egy tálkába, később szükség lesz rá!), vanilia aromát és keverjük ezzel is simára.
Szitáljuk bele a sót, lisztet és gyúrjuk egyneművé.
A tojásfehérjét egy villával kissé verjük fel.
Az aprított diót is öntsük egy tálkába.
A tészta masszából formázzunk diónyi golyókat, amelyeket először forgassunk meg a tojásfehérjében, majd az aprított dióban és helyezzük a sütőlemezre.
Az ujjunkkal nyomjunk mindegyik golyó közepére egy-egy mélyedést. Ezeket a mélyedéseket még sütés előtt megtölthetjük egy-egy kanál meggylekvárral, de várhatunk ezzel a sütés utánig is - ízlés szerint. (A meggylekvárt ízesíthetjük egy fél teáskanálnyi rummal.)
Előmelegített sütőben süssük a kekszeket 12-15 percig.