Meggyes ujjlenyomat süti
Meggyes ujjlenyomat süti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Laktózmentes Rama sütőmargarin - 115 gramm
  • Cukor - 65 gramm
  • Tojás - 1 darab
  • Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília - 1 teáskanál
  • Liszt - 135 gramm
  • só - 1 csipetnyi
  • pirított, aprított dió - 100 gramm
  • meggylekvár - 50 gramm
  • rum (opcionális) - teáskanál

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 175°C-ra, a sütőlemezre tegyünk sütőpapírt. A tojásokat válasszuk szét.
  2. A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojás sárgáját (a fehérjét tegyük félre egy tálkába, később szükség lesz rá!), vanilia aromát és keverjük ezzel is simára. Szitáljuk bele a sót, lisztet és gyúrjuk egyneművé.
  3. A tojásfehérjét egy villával kissé verjük fel. Az aprított diót is öntsük egy tálkába. A tészta masszából formázzunk diónyi golyókat, amelyeket először forgassunk meg a tojásfehérjében, majd az aprított dióban és helyezzük a sütőlemezre.
  4. Az ujjunkkal nyomjunk mindegyik golyó közepére egy-egy mélyedést. Ezeket a mélyedéseket még sütés előtt megtölthetjük egy-egy kanál meggylekvárral, de várhatunk ezzel a sütés utánig is - ízlés szerint. (A meggylekvárt ízesíthetjük egy fél teáskanálnyi rummal.)
  5. Előmelegített sütőben süssük a kekszeket 12-15 percig.

Sütéshez