Feltöltve:

Meggyes, zselés piskóta

150
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

5 tojásból sült piskóta2 darab

krem

Rama margarin25 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
vaníliás pudingpor2 kupica
magozott meggy (7 dl-es)2 pohár
meggylé7 dl
zselatin (2 x 25 g )2 csomag

Tetejére

olvasztott csokoládé vagy porcukor10 dekagramm

Desszertek: Meggyes, zselés piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

Szokásos módon sütni 2 piskótalapot.

2

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük folcpakkal és elterítjük benne a meggyet.

3

7 dl meggylét, ha nincs annyi, akkor vízzel pótoljuk 50 g zselatinnal felmelegitünk és a meggyre öntjük. Kb 2 órát állni hagyjuk, amíg megköt.

4

Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük

5

A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskótalapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk róla a folpackot.

6

Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot.

7

Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk, vagy porcukrot szórunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem