Meggyespite vaníliafagylalttal
Hozzávalók
A tálaláshoz
vaníliafagylalt | 1 adag |
---|
A töltelékhez
magozott meggy | 80 dekagramm |
---|---|
zsemlemorzsa | 10 dekagramm |
kristálycukor | 10 dekagramm |
fahéj | 1 csipetnyi |
A tésztához
porcukor | 12 dekagramm |
---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm |
liszt | 37 dekagramm |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Meggyespite vaníliafagylalttal a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2. lépés
Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy 25 cm átmérőjű piteformát. Előmelegített sütőben 200 °C-on elősütjük 8-10 perc alatt.
3. lépés
Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és a sütőből kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletes vastagságban.
4. lépés
A maradék fagyos tésztát almareszelővel a tetejére reszeljük, ezután ismét a sütőbe tesszük és 20 perc alatt készre sütjük.
5. lépés
Vaníliafagylalttal tálaljuk.