Meggykrémes torta
30
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tésztához
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 16 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab | |
liszt | 16 evőkanál | |
víz | 1.5 dl | |
kakaópor | 3 evőkanál |
A töltelékhez
tejszín | 0.5 dl | |
---|---|---|
habfixáló | 1 csomag | |
meggylé | 7 dl | |
vaníliaízű pudingpor | 2 csomag | |
kimagvazott meggy | 1 pár szem | |
cukor | 1 darab |
Desszertek: Meggykrémes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A 8 tojást robotgéppel felverem, majd beleteszem a 16 evőkanál cukrot, és ezzel is keverem egy ideig, amíg kicsit könnyű lesz, majd beleteszem a sütőport, a 16 evőkanál lisztet, 1dl vizet és a 3 evőkanál kakaóport. Ha kész, zsírozott, lisztezett tepsiben megsütöm. Kb. 20-25 perc.
2
A krémnek 0,5 dl tejszínt habnak elkészítek. 1 cs. habfixálót belekeverek, és rövid időre félre teszem. 2 cs. vanília pudingot 7dl meggylében megfőzök, ízlés szerint cukorral ízesítem. Ha teljesen kihűlt belekeverem a tejszínhab 3/4 részét, és keverek bele pár szem kimagvalt meggyet is. A tortalapot kettévágom és megtöltöm vele a tortát. A tetejét és a szélét bevonom tejszínhabbal.