Meggykrémes torta
Meggykrémes torta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 8 darab
    • cukor - 16 evőkanál
    • sütőpor - 1 darab
    • liszt - 16 evőkanál
    • víz - 1.5 dl
    • kakaópor - 3 evőkanál

    A töltelékhez

    • tejszín - 0.5 dl
    • habfixáló - 1 csomag
    • meggylé - 7 dl
    • vaníliaízű pudingpor - 2 csomag
    • kimagvazott meggy - 1 pár szem
    • cukor - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A 8 tojást robotgéppel felverem, majd beleteszem a 16 evőkanál cukrot, és ezzel is keverem egy ideig, amíg kicsit könnyű lesz, majd beleteszem a sütőport, a 16 evőkanál lisztet, 1dl vizet és a 3 evőkanál kakaóport. Ha kész, zsírozott, lisztezett tepsiben megsütöm. Kb. 20-25 perc.
    2. A krémnek 0,5 dl tejszínt habnak elkészítek. 1 cs. habfixálót belekeverek, és rövid időre félre teszem. 2 cs. vanília pudingot 7dl meggylében megfőzök, ízlés szerint cukorral ízesítem. Ha teljesen kihűlt belekeverem a tejszínhab 3/4 részét, és keverek bele pár szem kimagvalt meggyet is. A tortalapot kettévágom és megtöltöm vele a tortát. A tetejét és a szélét bevonom tejszínhabbal.