Meggytorta kókuszreszelékkel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1 dl |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
tojás | 3 darab |
konyak | 2 evőkanál |
finomliszt | 15 dekagramm |
kókuszreszelék | 1 evőkanál |
só | 1 csipetnyi |
sütőpor | 2 teáskanál |
őrölt fahéj | 1 teáskanál |
kristálycukor | 12 dekagramm |
meggybefőtt | 2 darab |
darált dió | 3 dekagramm |
Desszertek: Meggytorta kókuszreszelékkel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A Ramát megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Ramát.
2. lépés
A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot. A sütőformát kikenjük Ramával, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük.
3. lépés
Közben a gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához.
4. lépés
A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig, 175 °C-on, aranybarnára sütjük.