Meggytorta kókuszreszelékkel
Hozzávalók
A tésztához
konyak | 2 evőkanál | |
---|---|---|
sütőpor | 2 teáskanál | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 12.5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
A rátéthez
tejföl | 1.5 dl | |
---|---|---|
kókuszreszelék | 1 evőkanál | |
darált dió | 3 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
meggybefőtt (kb. 75 dkg) | 2 pohár | |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
A sütőforma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 1 darab |
---|
Desszertek: Meggytorta kókuszreszelékkel a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A Rama Vajast megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Rama Vajast. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot.
Egy 26cm átmérőjű sütőformát kikenjük Rama Vajassal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük.
A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához.
A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig, 175 °C-on, aranybarnára sütjük.