Feltöltve:

Meggytorta kókuszreszelékkel

90
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

konyak2 evőkanál
sütőpor2 teáskanál
finomliszt15 dekagramm
tojás2 darab
1 csipetnyi
kristálycukor12.5 dekagramm
Rama Vajas Íz10 dekagramm

A rátéthez

tejföl1.5 dl
kókuszreszelék1 evőkanál
darált dió3 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
kristálycukor10 dekagramm
tojás3 darab
meggybefőtt (kb. 75 dkg)2 pohár
zsemlemorzsa2 evőkanál

A sütőforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab

Desszertek: Meggytorta kókuszreszelékkel a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A Rama Vajast megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Rama Vajast. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot.

2

Egy 26cm átmérőjű sütőformát kikenjük Rama Vajassal, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük.

3

A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük.

4

A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához.

5

A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet, majd ráöntjük a kókuszos masszát. A tortát további 20-30 percig, 175 °C-on, aranybarnára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem