Megyvarázs
Hozzávalók
A krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
Bourbon vaníliás cukor | 1 csomag | |
vanílliás pudingpor | 2 csomag | |
Ét/tejcsoki | 1 darab |
Fehér piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
liszt | 6 evőkanál | |
porcukor | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag |
Csokis piskóta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakópor | 2 evőkanál | |
meggy | 1 kilogramm |
Desszertek: Megyvarázs a sok
Elkészítés
6 tojás sárgáját elkeverünk 6 evőkanál cukorral, majd felverjük a tojásfehérjét, és belekeverjük a tojássárgájába. 6 evőkanál lisztet egy csomag sütőporral összekeverünk és lassan kavargatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.
Az előzőhöz hasonló piskótát készítünk, azzal a különbséggel, hogy 2 evőkanál kakaóport és tetszés szerint meggyet teszünk bele, de ne sokat, mert elázik a piskóta. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
Elkészítjük közben a krémet. A 25 dkg Ramát 20 dkg cukorral habosra keverjük. 6 dl tejet melegítünk, és sűrűre főzünk benne 2 csomag vaníliás pudingport. Ha kihűlt, belekeverjük a már habosra kevert Ramába, majd csomómentesre keverjük. A csokis-meggyes piskótára kenjük a krémet, és a fehér piskótával befedjük. A tetejére ét/tejcsokit öntünk.