Feltöltve:

Megyvarázs

5
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

Ráma25 dekagramm
cukor20 dekagramm
Bourbon vaníliás cukor1 csomag
vanílliás pudingpor2 csomag
Ét/tejcsoki1 darab

Fehér piskóta

tojás6 darab
liszt6 evőkanál
porcukor6 evőkanál
sütőpor1 csomag

Csokis piskóta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
sütőpor1 csomag
kakópor2 evőkanál
meggy1 kilogramm

Desszertek: Megyvarázs a sok

Elkészítés

1

6 tojás sárgáját elkeverünk 6 evőkanál cukorral, majd felverjük a tojásfehérjét, és belekeverjük a tojássárgájába. 6 evőkanál lisztet egy csomag sütőporral összekeverünk és lassan kavargatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük.

2

Az előzőhöz hasonló piskótát készítünk, azzal a különbséggel, hogy 2 evőkanál kakaóport és tetszés szerint meggyet teszünk bele, de ne sokat, mert elázik a piskóta. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.

3

Elkészítjük közben a krémet. A 25 dkg Ramát 20 dkg cukorral habosra keverjük. 6 dl tejet melegítünk, és sűrűre főzünk benne 2 csomag vaníliás pudingport. Ha kihűlt, belekeverjük a már habosra kevert Ramába, majd csomómentesre keverjük. A csokis-meggyes piskótára kenjük a krémet, és a fehér piskótával befedjük. A tetejére ét/tejcsokit öntünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem