Méhkas
Hozzávalók
A tésztához
dió | 30 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
tojásfehérje | 2 darab |
A krémhez
tojás | 3 egész | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
ek.liszt | 2 darab | |
tej | 2 dl | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
Ráma | 20 dekagramm | |
mandulaaroma | 1 pár csepp |
A talphoz
cukor | 5 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 12.5 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
tojás | 1 egész | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Méhkas a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kis golyókat formálunk. A méhkas formát picit belisztezzük és a masszát belenyomkodjuk úgy, hogy üreges maradjon a közepe. Kiütögetjük a tésztát és krémmel megtöltjük. A tojásokat a cukorral, liszttel, tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított Ramát és mandulaaromával színezzük. A koronghoz a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, korongokat szúrunk ki és sütjük. A méhkast megtöltjük, a talpát is bekentjük és alá illesztettünk gömbölyű kekszet.