Feltöltve:

Méhkas

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

dió30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
tojásfehérje2 darab

A krémhez

tojás3 egész
porcukor20 dekagramm
ek.liszt2 darab
tej2 dl
vaníliás cukor2 csomag
Ráma20 dekagramm
mandulaaroma1 pár csepp

A talphoz

cukor5 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
liszt15 dekagramm
tojás1 egész
vaníliás cukor1 csomag

Desszertek: Méhkas a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kis golyókat formálunk. A méhkas formát picit belisztezzük és a masszát belenyomkodjuk úgy, hogy üreges maradjon a közepe. Kiütögetjük a tésztát és krémmel megtöltjük. A tojásokat a cukorral, liszttel, tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított Ramát és mandulaaromával színezzük. A koronghoz a hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, korongokat szúrunk ki és sütjük. A méhkast megtöltjük, a talpát is bekentjük és alá illesztettünk gömbölyű kekszet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem