Mentás csokikosár
Hozzávalók
krem
tejcsoki | 10 dekagramm |
---|---|
tojássárgája | 1 darab |
tejszín | 2 dl |
borsmenta esszencia | 2 csepp |
Tészta
Ráma | 13 dekagramm |
---|---|
liszt | 13 dekagramm |
tojás | 1 darab |
marcipán | 10 dekagramm |
tojásfehérje | 1 darab |
Díszítés
étcsoki | 5 dekagramm |
---|
Egyéb
muffin sütőforma | 1 darab |
---|
Desszertek: Mentás csokikosár a sok
Elkészítés
A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. 10 dkg Ramát a liszttel robotgéppel összemorzsolunk, majd 1 tojást hozzáadunk és a keveréket gyorsan tésztává dolgozzuk. A tésztát Ramával kikent muffin sütőbe nyomkodjuk úgy, hogy kosár formája legyen. 10 dkg marcipánt lereszelünk, vagy ledarálunk, majd a maradék 3 dkg Ramával és az 1 tojásfehérjével simára keverjük. Kiskanálnyi halmokat a kosarakba rakunk. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.
A tejcsokit gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a tojássárgát a csokihoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott csokiba forgatjuk. Borsmentával ízesítjük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd a kosárformákba töltjük.
5 dkg étcsokit megolvasztunk gőz fölött, majd nyomózsákba töltjük. A csokit sütőpapírra különféle alakzatokban nyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek óvatosan szedjük fel a sütőpapírról és szúrjuk a kosaracskákba. Ezek után legyen szívünk megenni őket.