Feltöltve:

Mentás csokikosár

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

tejcsoki10 dekagramm
tojássárgája1 darab
tejszín2 dl
borsmenta esszencia2 csepp

Tészta

Ráma13 dekagramm
liszt13 dekagramm
tojás1 darab
marcipán10 dekagramm
tojásfehérje1 darab

Díszítés

étcsoki5 dekagramm

Egyéb

muffin sütőforma1 darab

Desszertek: Mentás csokikosár a sok

Elkészítés

1

A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. 10 dkg Ramát a liszttel robotgéppel összemorzsolunk, majd 1 tojást hozzáadunk és a keveréket gyorsan tésztává dolgozzuk. A tésztát Ramával kikent muffin sütőbe nyomkodjuk úgy, hogy kosár formája legyen. 10 dkg marcipánt lereszelünk, vagy ledarálunk, majd a maradék 3 dkg Ramával és az 1 tojásfehérjével simára keverjük. Kiskanálnyi halmokat a kosarakba rakunk. Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácson hűlni hagyjuk.

2

A tejcsokit gőz fölött megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk és a tojássárgát a csokihoz keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és az olvasztott csokiba forgatjuk. Borsmentával ízesítjük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd a kosárformákba töltjük.

3

5 dkg étcsokit megolvasztunk gőz fölött, majd nyomózsákba töltjük. A csokit sütőpapírra különféle alakzatokban nyomjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűltek óvatosan szedjük fel a sütőpapírról és szúrjuk a kosaracskákba. Ezek után legyen szívünk megenni őket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem