Mentás csokoládészelet
Hozzávalók
A tésztához
kakaós és egy világos piskótalap | 2 darab |
---|
A krémhez
puha Rama | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
vanília ízű pudingpor | 1 csomag | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
kakaópor | 4 dekagramm | |
friss mentalevél | 1 marék | |
sósborszesz | 0.5 dl |
A díszítéshez
étbevonó massza | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étolaj | 2 evőkanál | |
friss mentalevél | 1 kevés |
Desszertek: Mentás csokoládészelet a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Amennyiben mi készítjük el, 6 tojásból kakaós piskótát sütünk 32x35 cm-es tepsiben, melyet két egyenlő részre vágunk hosszanti irányban. Három tojásból viszont fél tepsi méretű 17,5x32 cm-es világos piskótát sütünk.
A krémhez a pudingot tejjel és kristálycukorral a zacskón levő utasítás szerint a megfőzzük és lehűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is beledolgozzuk.
A mentaleveleket apróra vágjuk és szintén a krémbe keverjük a sósborszesszel együtt. A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A bevonó masszát az olajjal felolvasztjuk és megkenjük vele a süti tetejét. Mielőtt megkötne, kicsit megfújjuk a bevonatot, ettől lesz hullámos. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük és mentalevéllel díszítjük.