Mentás csokoládészelet
Hozzávalók
cukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó 4-4 dkg a tésztába és a krémbe | 8 dekagramm | |
liszt | 9 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 9 darab | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
friss mentalevél | 1 marék | |
sósborszesz | 0.5 dl | |
tortabevonó | 1 darab |
Desszertek: Mentás csokoládészelet a sok
Elkészítés
1
6 db tojásból kakaós piskótát sütünk, 3 db tojásból pedig világos piskótát sütünk. Krém: a pudingot 3 dl tejjel és a cukorral megfőzzük és lehűtjük. A Ramát az 5 dkg cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot és a kakaóport is belekeverjük. A mentaleveleket apróra vágjuk, és szintén a krémbe keverjük a sósborszesszel együtt, majd hűtőbe tesszük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és megkenjük vele a süti tetejét.