Feltöltve:

Mentolos csokitorta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor160 gramm
liszt160 gramm

krem

tejszín600 milliliter
mentolos csoki600 gramm

Desszertek: Mentolos csokitorta a sok csokitorta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgát habosra keverjük, majd a tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgát és a fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is.

2

Habkártyával a sütőkarikába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának, majd 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

3

A tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne simára a mentolos csokit. A krémet le kell hűtenünk, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

4

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem