Feltöltve:

Mentolos csokitorta

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor160 gramm
liszt160 gramm

krem

tejszín600 milliliter
mentolos csoki600 gramm

Desszertek: Mentolos csokitorta a sok csokitorta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgát habosra keverjük, majd a tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgát és a fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is.

2. lépés

Habkártyával a sütőkarikába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának, majd 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.

3. lépés

A tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne simára a mentolos csokit. A krémet le kell hűtenünk, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.

4. lépés

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem