Mentolos csokitorta
Desszertek: Mentolos csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A sütőkarika alját kibéleljük sütőpapírral. A tojássárgát habosra keverjük, majd a tojásfehérjéből és a cukorból, nem túl kemény habot verünk. Olyasmi állaga legyen, mint a tejfölnek, amikor nincs kikeverve. A felvert sárgát és a fehérjét óvatosan összeforgatjuk. Apránként óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet is.
Habkártyával a sütőkarikába szedjük és felhúzzuk a karika széléig, így homorú formát adva a piskótának, majd 40 perc alatt készre sütjük a piskótát.
A tejszínt felforraljuk, majd elkeverjük benne simára a mentolos csokit. A krémet le kell hűtenünk, ezért érdemes felhasználás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetnünk. A lehűtött krémet óvatosan habosítsuk ki, de vigyázzunk, mert ha túl gyorsan keverjük, akkor ki fog csapódni és már nem tudjuk helyrehozni.
A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.