Feltöltve:

Mese almás

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt0.5 kilogramm
sütőpor1 csomag
1 kevés
cukor20 dekagramm
tojás1 egész
Ráma20 dekagramm
tejföl2 dl
zsemlemorzsa1 darab
darált dió1 kevés
reszelt alma50 dekagramm

Desszertek: Mese almás a sok

Elkészítés

1

A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a tojást, a Ramát és a tejfölt összegyúrjuk. A tészta nagyobbik felét Ramával kikent, lisztezett tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk.

2

Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, dióval, majd a minél vastagabban reszelt almával. Nem kell kinyomkodni a levét, mert a morzsa és a dió felszívja. Betakarjuk a tészta kisebbik felével. Végül tojássárgával kevert tejföllel megkenjük és villával megszurkáljuk.

3

A reszelt almát ízesítjük fahéjjal, porcukorral, esetleg mazsolával.

4

Forró sütőben világosbarnára sütjük. Vaníliás cukorral és porcukorral a kész tésztát bőven behintjük.

5

Szeleteljük és tálaljuk. Kínálgatni nem szükséges, mert hamar elfogy.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem