Mesekrémes
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 4 evőkanál | |
tojás | 2 darab | |
cukor | 15 dekagramm | |
tej | 1 liter | |
liszt | 60 dekagramm | |
alma | 1 kilogramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
főznivaló vaníliás pudingpor | 2 csomag |
Desszertek: Mesekrémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy könnyű laza tésztát kapjunk. 3 részre osztjuk, egyenként jól lisztezett deszkán kinyújtjuk.
A tepsi hátuljára terítjük, és egyenként, 150°C-os sütőben, legalább 20 percig sütjük.
Eközben a tejbe beletesszük a pudingporokat, elkeverjük, hogy ne legyen leragadva az aljára.Feltesszük forrni, gyakori kevergetés mellett. Ha kész, addig kevergetjük, amíg ki nem hűl.
A margarint kikeverjük a cukorral. Hozzáöntjük a pudingot, és robotgéppel simára keverjük.
Az almát lereszeljük, megszórjuk fahéjjal, és ízlés szerint cukorral.Kevés margarinon megpároljuk, kihűtjük.
Az első lapot megkenjük a vaníliás krémmel, erre kerül a második lap, amire az almát simítjuk, a harmadik lappal pedig lezárjuk.