Feltöltve:

Méteres kalács

access_alarm 600
cake Könnyű
person_outline 8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

liszt250 gramm
porcukor250 gramm
tojás4 darab
langyos víz150 milliliter
étolaj150 milliliter
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
kakaópor4 evőkanál

A krémhez

Dr. Oetker Eredeti Puding Puncs1 csomag
tej500 milliliter
Dr. Oetker Aroma Rum 
porcukor250 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm

A csokoládé mázhoz

csokoládé200 gramm
olaj3 evőkanál

az őzgerincforma kikenéséhez

Rama Vajas Íz 

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 2db őzgerinc forma

Elkészítés

1. lépés

Készítsük elő a 2 db őzgerincformát: kenjük ki margarinnal és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.

2. lépés

A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat keverjük habosra a porcukor harmadával. Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kezdjük lassal felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék porcukrot és verjük kemény habbá. Ezt forgassuk bele a tojásos masszába.

3. lépés

A tésztát osszuk kétfelé, lehetőleg pontosan, hogy a kisült piskótarudak majd egyformák legyenek. A tészta egyik felét öntsük az egyik őzgerincformába. A másikba keverjük bele a 4 evőkanálnyi kakaóport, és öntsük a másik előkészített formába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb 30 percig.

4. lépés

A krémhez a pudingport keverjük el a tejjel, rumaromával és 50g porcukorral. Főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.

5. lépés

A puha Rama Vajas Ízt és a maradék porcukrot keverjük habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal.

6. lépés

A sütemény összeállításához a kétféle piskótát vágjuk egyforma vastagságú, ujjnyi szeletekre. Mindegyiket kenjük meg a puncsos krémmel, és felváltva a sima és csokis szeleteket tegyük egymás után sorba. Ha marad a krémből, kenjük körbe vele a tésztarudat. Tegyük be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára dermedni.

7. lépés

A csokoládét és olajat olvasszuk fel, és vonjuk be vele a lehűtött kalácsot. Ha a csokoládébevonat megdermedt, szeleteljük fel ferdén a süteményt, így fognak látszódni a csíkok.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 125"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem