Méteres kalács
Hozzávalók
A piskótához
liszt | 250 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 250 gramm | |
tojás | 4 darab | |
langyos víz | 150 milliliter | |
étolaj | 150 milliliter | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 4 evőkanál |
A krémhez
Dr. Oetker Eredeti Puding Puncs | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 500 milliliter | |
Dr. Oetker Aroma Rum | ||
porcukor | 250 gramm | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm |
A csokoládé mázhoz
csokoládé | 200 gramm | |
---|---|---|
olaj | 3 evőkanál |
az őzgerincforma kikenéséhez
Rama Vajas Íz |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 2db őzgerinc forma |
Desszertek: Méteres kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
Készítsük elő a 2 db őzgerincformát: kenjük ki margarinnal és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat keverjük habosra a porcukor harmadával. Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kezdjük lassal felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék porcukrot és verjük kemény habbá. Ezt forgassuk bele a tojásos masszába.
A tésztát osszuk kétfelé, lehetőleg pontosan, hogy a kisült piskótarudak majd egyformák legyenek. A tészta egyik felét öntsük az egyik őzgerincformába. A másikba keverjük bele a 4 evőkanálnyi kakaóport, és öntsük a másik előkészített formába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb 30 percig.
A krémhez a pudingport keverjük el a tejjel, rumaromával és 50g porcukorral. Főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.
A puha Rama Vajas Ízt és a maradék porcukrot keverjük habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal.
A sütemény összeállításához a kétféle piskótát vágjuk egyforma vastagságú, ujjnyi szeletekre. Mindegyiket kenjük meg a puncsos krémmel, és felváltva a sima és csokis szeleteket tegyük egymás után sorba. Ha marad a krémből, kenjük körbe vele a tésztarudat. Tegyük be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára dermedni.
A csokoládét és olajat olvasszuk fel, és vonjuk be vele a lehűtött kalácsot. Ha a csokoládébevonat megdermedt, szeleteljük fel ferdén a süteményt, így fognak látszódni a csíkok.