Méteres kalács
Méteres kalács
  • timer600 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • liszt - 250 gramm
    • porcukor - 250 gramm
    • tojás - 4 darab
    • langyos víz - 150 milliliter
    • étolaj - 150 milliliter
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 4 evőkanál

    A krémhez

    • Dr. Oetker Eredeti Puding Puncs - 1 csomag
    • tej - 500 milliliter
    • Dr. Oetker Aroma Rum - kevés
    • porcukor - 250 gramm
    • Rama Vajas Íz - 250 gramm

    A csokoládé mázhoz

    • csokoládé - 200 gramm
    • olaj - 3 evőkanál

    az őzgerincforma kikenéséhez

    • Rama Vajas Íz - kevés

    Elkészítés:

    1. Készítsük elő a 2 db őzgerincformát: kenjük ki margarinnal és lisztezzük. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
    2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat keverjük habosra a porcukor harmadával. Adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kezdjük lassal felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a maradék porcukrot és verjük kemény habbá. Ezt forgassuk bele a tojásos masszába.
    3. A tésztát osszuk kétfelé, lehetőleg pontosan, hogy a kisült piskótarudak majd egyformák legyenek. A tészta egyik felét öntsük az egyik őzgerincformába. A másikba keverjük bele a 4 evőkanálnyi kakaóport, és öntsük a másik előkészített formába. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb 30 percig.
    4. A krémhez a pudingport keverjük el a tejjel, rumaromával és 50g porcukorral. Főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.
    5. A puha Rama Vajas Ízt és a maradék porcukrot keverjük habosra, majd keverjük össze a kihűlt pudinggal.
    6. A sütemény összeállításához a kétféle piskótát vágjuk egyforma vastagságú, ujjnyi szeletekre. Mindegyiket kenjük meg a puncsos krémmel, és felváltva a sima és csokis szeleteket tegyük egymás után sorba. Ha marad a krémből, kenjük körbe vele a tésztarudat. Tegyük be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára dermedni.
    7. A csokoládét és olajat olvasszuk fel, és vonjuk be vele a lehűtött kalácsot. Ha a csokoládébevonat megdermedt, szeleteljük fel ferdén a süteményt, így fognak látszódni a csíkok.

    Sütéshez